Kendte spanske feriebyer

Byer sep 14, 2017 Ingen kommentarer

Spanien er et stort land med en lang kystlinje, så derfor er den sydlige del af landet et meget yndet turistmål med masser af herlige byer i landsdelen Andalusien. De fleste har hørt om Solkysten Costa del Sol, der strækker sig omkring 200 km langs kysten, og her valfarter de fleste turister til på grund af de herlige badestrande og det skønne klima. Man kan enten selv køre til Spanien på ferie, men de fleste vælger nu at flyve hertil, hvilket kun tager et par timer og dermed er langt hurtigere end bilen. Man kan leje bil i Spanien for små beløb, så man kan alligevel komme rundt omkring i området og nyde naturen og Spaniens mange seværdigheder.

De syv mest kendte badebyer på Costa del Sol

Der findes 7 meget populære badebyer på Solkysten, og det drejer sig om disse byer:

 1. Malaga, der er den største by og hovedstad på Solkysten. Byen er især kendt for de behagelige fodgængerområder, innovative restauranter, stilfulde hoteller og en overflod af underlige muséer.
 1. Torremolinos er en lille men hyggelig by med et attraktivt ressort samt rene sandstrande. Her kan man nemt finde masser af gode hoteller, restauranter, aktiviteter og natteliv for enhver smag. Der findes en hyggelig gammel bydel samt gamle fiskerlejer, og her vil man kunne møde den spanske stemning, hvor gamle mænd spiller domino og drikker anis under bougainvilleaen. I højsæsonen er der også et veludviklet natteliv, der især tiltrækker mange unge mennesker til byen.
 1. Benalmádena har omkring 10 km kystlinje med herlige badestrande, og området ligger mellem Torremolinos og Fuengirola. Stedet er beboet af mange englændere og irere, hvilket især kan ses ud fra de mange pubs i området. Her finder man også Europas største sommerfuglepark, Mariposario de Benalmádena med mere end 150 forskellige sommerfuglearter fra hele verden. Byen er et yndet turistmål for familier, og der findes masser af aktiviteter på strandene.
 1. Fuengirola ligger kun 25 km fra Malaga Lufthavn, og byen kan blandt andet byde en vibrerende storby, der forener karakter og historie med en veludviklet turisme. Attraktionerne omfatter fæstningsværket Castillo Sohail med islæt fra både fønikisk, romersk og arabisk kultur, og herudover findes der også en smuk kirke i barok stil samt Zoo, minigolf, ridecentre og alt indenfor vandsportsaktiviteter.
 1. Marbella betyder smukt hav, og byen er virkelig smuk under solens lys med Sierra Blanca bjergene som spektakulært bagtæppe. Byen har et renommé for at være luksuriøs og tiltrække rige og berømte turister, og der findes også masser af muligheder for golf, tennis, rideskoler, surfing, sejlsport eller en vandretur i bjergene.
 1. Estepona ligger i det rolige hjørne af Solkysten, så denne by har bedst formået at bibeholde sin landsbykarakter med de mange hyggelige fortovscaféer og tapasbarer. Flere steder i byen bemærker man de brolagte gader, der egner sig bedre for hestesko end for bildæk. Byen er især kendt for sin tyrefægterarena samt muséerne for etnogafi og fossiler.
 1. Byen Torrox er velsignet med Europas bedste klima, og naturligvis har byen på tilsvanede måde som de øvrige også en lang hvid sandstrand samt en lang bred strandpromenade. Desuden kan byen byde på et fyrtårn, to pæne kirker, et kloster fra det 16. århundrede samt en toldbygning fra det 18. århundrede.

Andre kendte badebyer i Spanien

Udover de førnævnte vigtige badebyer bør man kende til disse interessante byer, der ligeledes kan danne grundlag for en herlige badeferie i Spanien:

 • Gandia med det berømte Ducal palads fra familien Borgia.
 • Calpe med blandt andet en naturpark samt en markant fjeldklippe.
 • Altea med sin langstrakte strandpromenade og brostensdader.
 • Villajoyosa kendt for chokolade samt for den flotte gotiske katolske kirke.
 • Benidorm med sine flotte skyskrabere og reklamer.
 • Albir med sine vandsportsaktiviteter, golf og strandpromenade.
 • Alicante med den lange flotte strand, golfbaner, restauranter mv.
 • Torrevieja med saltsøer, gamle tårne samt flotte strandpromenader.
 • Benalmadena med den lange sandstrand og sin store marina.

thelittladm