Restaurationsbranchen i Spanien

Restauranter apr 26, 2016 Ingen kommentarer

paella-1167973_1280

Spanien er ét af de mest populære lande at tage på ferie i, da landet har et skønt varmt klima og ligger temmelig tæt på Danmark. Mange vælger endda at flytte til Spanien for at bosætte sig, og nogle lever af deres pension mens andre får job eller stifter egen virksomhed. Under alle omstændigheder vil man ofte få et indtryk af Spaniens mange restauranter, og både kvalitet og udvalget af retter kan variere enormt meget.

 

Generelt om Spaniens restauranter

Overalt i Spanien finder man masser af lokale men også internationale restauranter, således man kan finde mad af enhver art, og det gælder både i storbyerne samt ude i de mindre byer. Desværre er en stor del af restauranterne drevet på en urentabel måde, hvor man ikke har undersøgt markedet ordentligt, idet man blot har bestemt sig for at åbne en restaurant. Derfor er markedet oversvømmet med forskellige restauranter, og alle kan naturligvis ikke leve af den minimale omsætning, hvorefter stedet mange gange må dreje nøglen om.

Især i Sydspanien findes der mange elendige restauranter, der på en måde er turistfælder, som man bør holde sig fra, da man bliver grundigt snydt. Her findes en overflod af elendige spisesteder, fordi restauratørerne lægger deres prioriteter på de forkerte områder. En af årsagerne er nok, at man ikke lever af stamkunder men af turister, der jo hele tiden udskiftes. Derfor opstår der ofte et lavt kvalitetskrav til råvarerne, og man ser også en tendens til stor udskiftning af ejere af restauranter. Man bør som kunde derfor undgå restauranter med et menukort udelukkende med billeder eller med et stort udvalg.

Restauranterne har normalt ikke kapacitet til at have gode råvarer til mange forskellige retter, så man får ofte en bedre oplevelse, hvis man går efter spisesteder med mange lokale kunder, da de er meget kvalitets- og prisbevidste. Generelt er spanierne gode til at fremstille mad, men det gælder kun spansk mad, idet kvaliteten går stærkt ned af bakke, når det gælder udenlandske retter som italiensk, amerikansk eller andre slags mad herunder pizza og burgere.

 

Åbning af egen restaurant

Der findes altså et marked for at tilbyde turister god mad fra hjemlandet, så derfor kan man relativt nemt opnå succes i Spanien med egen restaurant, da der ikke findes så mange kvalitetsspisesteder med udenlandsk mad. Danskere kan for eksempel eftergøre den success, som den danske restaurant i Torremolinos El Pequeño Jardin har opnået. Stedet kaldes også for The Little Garden eller Den Lille Have, da man har skabt en herlig lille have til gæsterne i forbindelse med spisestedet, der er berømt for den gode danske mad.

 

 

thelittladm